Her finner du noen ofte stilte spørsmål. Lurer du på noe annet kan du ta kontakt med oss – helt uforpliktende. Vi er behjelpelige med å besvare spørsmål, enten du ønsker å bli kunde, eller bare har et spørsmål om varmepumper.
Det er ikke lov å selge varmepumper uten tilhørende sertifisert montering.
Vi er F-gass godkjent kategori I hos ISOVATOR og har lov å selge og montere varmepumper. Dette betyr vi oppfyller alle lovkrav til både salg, montering og håndtering av kjølemedier. På denne måten er du sikker på en riktig montering, og at garanti er gyldig.
Når det gjelder elektrikerarbeid har vi gode avtaler med en lokal elektriker som kan legge opp stikkontakt dersom det ikke er tilgjengelig.
Dersom du kjøper flere varmepumper av oss, eller dersom du bor i et sameie, borettslag eller lignende, der flere ønsker å bestille varmepumpe gjennom oss samtidig, kan vi tilby svært gode og rabaterte priser. Det kan være snakk om rabatt for kjøp- og montering av flere varmepumper, gratis service innen 2 år, utvidet garanti og lignende. Ta kontakt med oss så kommer vi med et uforpliktende tilbud skreddersydd for deres behov.
Ja! Vi kommer alltid på gratis befaring før montering, og gir deg alltid et individuelt tilbud på salg og montering. På denne måten er du som kunde sikker på at du får akkurat det du ønsker, til avtalt pris.
Ja! Dersom boligen din er egnet i forhold til luftspredning av varmen, kan man varme opp hele boligen med utelukkende varmepumpe. Vår daglig leder har kun en varmepumpe med en oppgitt effekt på cirka 6kW sentralt plassert i huset på en etasje, som varmer opp stue, kjøkken og 3 soverom uten problemer, selv på de kaldeste vinterdager.
I standard montering inngår kun montering av varmepumpen, og ikke egen kurs. Det er ikke lovpålagt med egen strømkurs/sikring til varmepumpe. Det holder å få montert en stikkontakt i umiddelbar nærhet av varmepumpen. De fleste vanlige modeller krever 10-16A sikring, og de kraftigste modellene krever opp mot 20A sikring.
Montering avhenger av boligens forhold, men i snitt bør en vanlig montering ikke ta mer enn en halv arbeidsdag.
Ja! Varmepumpen kan “reverese” effekten, og på den måten vil den kunne kjøle boligen helt ned til 16 grader om sommeren, og samtidig avfukte boligen din. Perfekt på varme sommerdager!
Dagens varmepumper er svært velutviklet, og selv de billigste modeller vil vare minimum 10-15 år med riktig vedlikehold. Med riktig vedlikehold menes det service i form av vask og lignende.
Hvor mye strøm du kan spare avhenger av boligen, varmepumpens plassering, hvordan luften kan spre seg og lignende.
Men likevel vil en vanlig varmepumpe produsere rundt 5 ganger mer varmeeffekt per brukte kilowattime. Det vil si at 1 varmepumpe kan produsere like mye varme som 5 panelovner, men kun bruke like mye strøm som 1 panelovn. Dette gir en god indikasjon på varmeeffekten.
Med dagens strømpriser, på en vanlig bolig eller rekkehus, kan man anta å spare i snitt kr500,- per måned i strøm dersom varmepumpen sprer luften godt.
En varmepumpe kan både varme og kjøle, mens tradisjonelle ovner kun kan varme, og klimaanlegg primært er ment for kjøling.
En tradisjonell ovn har et varmeelement som varmes opp ved bruk av strøm. Effekten oven produserer er lik effekten som brukes i strøm Det vil si for 1kWt strøm, får du 1kW med varme ut fra ovnen, mens en varmepumpe kun bruker strøm til å drive en kompressor, som produserer opp mot 5 ganger mer varme per brukte kWt.
- En varmepumpe henter varmeenergi fra omgivelsene, for eksempel fra luft, vann eller jord, og overfører den inn i boligen for oppvarming.
- Denne prosessen bruker elektrisitet til å drive kompressoren som driver varmeutvekslingen, og for hver kWt elektrisitet som brukes, kan en varmepumpe produsere flere kWt varmeenergi, noe som gjør dem svært energieffektive.
- Varmepumper kan være mer kostnadseffektive på lang sikt, spesielt i områder der elektrisitet er relativt billig sammenlignet med andre energikilder.
- De gir også bedre kontroll over temperaturen og kan til og med brukes til å kjøle ned huset om sommeren ved å reversere prosessen.
I sum, den store forskjellen ligger i hvordan de genererer varme: tradisjonelle ovner bruker brensel direkte, mens varmepumper utnytter eksisterende varmeenergi fra omgivelsene. Dette gjør varmepumper vanligvis mer energieffektive og miljøvennlige alternativer for oppvarming og kjøling av hjemmet.
Den bruker en kompressor og en vifte til å trekke varmeenergi fra luften utenfor og overføre den til innsiden av bygningen for oppvarming. Om sommeren kan prosessen reverseres for å fjerne varme fra innsiden og avgi den til uteluften for kjøling. Utedelens oppgave er å generere energi fra svært lave temperaturer.
Når du setter ønsket temperatur inne, for eksempel 21℃, jobber varmepumpen hardt for å oppnå det. Selv om temperaturen ute kan være så lav som –15 til –20℃, kan varmepumpen fortsatt hente ut varmeenergi og spre den gjennom boligen din. Den virkelige magien skjer inne i enheten når gassen i rørene går gjennom en forvandling fra gass til væske. På dette punktet avgis varmeenergien og sirkuleres gjennom hjemmet ditt, skaper en behagelig atmosfære.
Tenk på det som en endeløs dans av energi og komfort, der varmepumpen gjentar denne prosessen om og om igjen, helt uten at du trenger å bekymre deg. Med andre ord, den tar seg av alt det harde arbeidet, slik at du kan nyte en varm og hyggelig atmosfære, uansett hvor kaldt det er ute.
En luft-til-luft varmepumpe er et oppvarmings- og kjølesystem som utnytter luftenergi til å regulere temperaturen inne i et hjem eller en bygning.